Mijmeren

Iedere dag is anders. Ik heb enorm geslapen, zo ongeveer de klok rond. Ik heb een rustig weekeinde, niks hoeft, maar ik heb even geshaked en ging toch nog even de deur uit voor een dvd’tje bij de bieb en bloemen op de markt. Hoe die rituelen toch werken in de mens.. Ik ga altijd even de deur uit en moet dus in de kleren, al was het voor een blokje om, een boodschapje of een brief die gepost moet worden. Als ik in town ben ga ik ook vaak op zaterdag naar de markt voor wat bio-groente/fruit,  bloemen of wat dan maar nodig is. Vandaag was ik laat en waren het dus de bloempjes. De halve stad zat trouwens zonder stroom- ik niet-, en dat zag er nogal luguber uit; de eerste marktlui waren al aan het inpakken, vanwege hun beperkt houdbare koopwaar.
Regelmatig maak ik composities op de vaas, dit keer pronken er twee amaryllissen en oranje gerbera’s op de vaas met wat eucalyptus. Ik kan van dat ‘geurgroen’ geen afscheid nemen, ze staan al weken en af en toen ruik ik zo’n zweempje van dat mintgroen, mmm.

Ik kijk een film, eet gerookte zalm+avocado en snaai wat noten, kaas, glaasje wijn. Alle ingrediënten voor een cocoon-avondje, maar het voelt even niet zo. Ik voel me nog moe, maar ook nutteloos en wat onrustig, ondanks dat ik wat aan tekst heb gewerkt, de afwas en was heb gedaan. Ik wilde nog beginnen aan een moodboard voor 2013, maar de creativiteit ontbreekt totaal. De tijd vliegt en het gewone werkritme staat zo weer voor de deur, wat me benauwt. Ik ben vast niet de enige. Of is het toch een sluimerend griepje dat gaande is? Ik heb af en toe last van mijn maag en ben niet erg fit. Misschien slaap ik het wel weg. Of zou het die soulmate zijn waar ik nu niet tegenaan kan hangen op de bank? Die snapt dat ik zo’n dag heb en me lekker laat rommelen, mijn verstand op nul zet, aan de rem trekt of me aanzwengelt. Die voor mij dat kopje thee maakt, het glaasje wijn inschenkt, mij in zijn armen neemt en oneindig knuffelt, de film aanzet en wat lekkers op tafel tovert om er samen van te knabbelen?
Anyway, wat het ook mag zijn, het komt vast wel weer; de energie, de vervoering en creativiteit, de man. Morgen weer een dag! Zondag…. mmm.

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Home, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s