Touber-taal

Vandaag was er het Body & Mind festival in Enschede. Ik was stand by voor een vriendin die een kraam had op een bijbehorende spirituele beurs in de Grote Kerk. Naast de fair waren er workshops en lezingen in theater ‘De kleine Willem’. Tijn Touber zou een lezing geven waar we allen naar toe zouden kunnen. And so we did. Met wat gemengde gevoelens ging ik er naar toe. Had Tijn wel wat nieuws onder de zon? Ik heb een aantal boeken van hem gelezen en dat was zeer zeker interessant. Ik zat toen voornamelijk in het opzuigen van weten via de mind, maar nog weinig in de toepassing.  Dat stelt zich langzaam bij. Had een idee, lees oordeel dat de lezing wel eens een herhaling van zetten zou kunnen zijn. En ja, Tijn had inderdaad niet heel veel nieuws, (even dacht ik dat ik me zelfs zou gaan vervelen) maar desondanks raakte het me wel behoorlijk. Daarnaast was het een fijne opfrisser en deden we wat adem- en meditatieoefeningen om meer bij de essentie, alignment te komen. Wat een stem, de tijd  en een verschijning wel niet kan doen!  Het verdriet dat ik al een week of twee voel, kwam op dat moment een stuk dichterbij. Ik hoop dat ik gauw even mag ontladen.

Ik voel me al een tijdje vreemd, meer geaard, in gewicht toegenomen, misschien is het krachtig te noemen, maar dat is een wat eng of groot woord. Anderzijds spelen er ook onrust, depressieve gevoelens, wisselende slaap, obstipatie en vaak een benauwdheid en dus ook een beklemmend verdriet. Op mijn werk is er ook onrust, aan mijn functie wordt weer eens getornd.
Het antwoord is misschien wel iets van deze strekking: Er is verandering aan de gang, in mijn hele wezen, maar ik weet me geen raad. Mijn Ego schreeuwt erom alles bij het oude te laten, in een soort energieloos slachtofferschap te blijven, in control. En dat gaat dus op en af met alle positieve stappen en groei die ik doormaak, mijn gebeden om verandering en heling. Ik geef nog aan dat Ego en de onrust toe (door het weg te eten, verkeerde voeding & gewoontes, ze drijven me af van stilte). Mijn systeem houdt alles krampachtig vast, terwijl mijn ziel los wil zijn en laten. Onzeker word ik ervan, mijn zelfbeeld is vaak die van een olifant, ik krijg schrikbeelden van onbeweeglijkheid, blubber. Anderzijds is er op verre afstand iets van vertrouwen, gretigheid, er is geen weg meer terug, ook als je verder wilt en daadwerkelijk wilt Zijn, of om in Touber’s woorden te spreken: in alignment te geraken. Het doet in wezen gewoon verscheurend veel pijn om te veranderen en accepteren, de controle kwijt te zijn, om de aarde daadwerkelijk te voelen, de plek die ik nooit wilde en me niet goed herinner, angst voor de kracht die ontstaat, de dualiteit…Ik ben verstrikt.
Het goede nieuws is, is dat mijn sessies met oefen cliënten (MEE-opleiding) wel goed gaan, steeds meer in vertrouwen en in regie. Ook met positieve reacties, de energie stroomt wel als ik aan de gang ga. Er zijn uiteraard nog leerpunten, maar toch. Ik ben daar wel dankbaar voor, al besef ik nauwelijks wat ik doe…. En wat zou er toch ontstaan als ik helemaal een zuiver kanaal ben, zonder ruis op de lijn?

Terug naar Tijn. Het viel me op dat hij er vitaal uitzag en helder uit zijn ogen keek. Hij noemde tijdens zijn lezing enkele regels, die wel het noemen en onthouden waard zijn:
*Breathe Motherfuckers! Adem, adem, adem diep en veel…
*Rule no. 6: Don’t take yourself so fucking seriously! (by the way: er zijn geen andere regels)
*Neem niets persoonlijk
*Je hoeft je nergens voor af te schermen of tegen te beschermen, als je ‘in het midden staat’ (een betekenis van meditatie) of transparant, in een flow bent, dan gaat alles langs of door je heen, en kan je niet lekken of leeggezogen worden. Als je Ego het echter overneemt en het gaat hebben over ‘mijn energie’, ‘mijn bankrekening’, ‘mijn mening’, dan loop je leeg.
*Embrace your tiger (omarm je demonen, draken, angsten, zorgen; door ze er te laten zijn, lossen ze op)
*In je hart vind je alles, is alles aanwezig
*Je bent al verlicht, alles in jou is heel… Het gaat er om het je te herinneren.

Tijn haalde op het einde de volgende quote nog aan, volgens hem van Eckhart Tolle, maar ik denk zelf dat ie veel ouder is, en wel van onze soefi-meester Jelal ad din Rumi:
‘Silence is the language of God, the rest is poor translation’.

I rest my case.

 

 

 

 

 

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Adventures, Spirituality en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Touber-taal

  1. Nettie Noo zegt:

    When you look back on your life in say ten years time and realise all the time spent searching, suffering, procrastinating and some of the self-antagonism, you’d probably deem it a massive amount of time that could have been spent differently and perhaps happier. Acceptance is a beautiful thing (as is Touber’s Rule number 6.) but we don’t need a Tijn Touber to tell us this… I think you’ve finally started walking the righteous path. Trust the changes and yourself. You were right about the Rumi quote.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s