Dialoog: de tekening

Een VROUW en een MAN, ooit een echtpaar, nu alweer vijf jaar geleden gescheiden, ontmoeten elkaar in een klaslokaal. Ze zijn de co-ouders van hun kind van zes en zijn door de mentor van de onderbouw uitgenodigd om allebei eens te komen praten. De mentor maakt zich zorgen omdat het kind tijdens een tekenopdracht een weliswaar prachtige kleurrijke tekening heeft gemaakt, maar van een zeer verontrustend tafereel. De ouders wachten met z’n tweeën op de komst van de mentor met de beladen tekening van hun kind voor hun neus op tafel. 

De tekening

‘Nou, hij bakt ze wel erg bruin nu.’
‘Mmm.’ Ze blijft staren naar de tekening.
‘Wat zie jij erin?’
‘Ik zie een monster en een plasje bloed, het lijkt wel satan! En daar zie ik een lijk.’ Een roodgelakte nagel wijst naar de linkerhoek van het vel papier. ‘Oh, my god. Dat dit van onze Jonas is.’
‘Oh, o jee. Hoe is het met je?’
‘Wat zie jij?’
‘Ik zie aangebrande koekjes versierd met spikkels.’

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. http://Twicedoubleyou.wordpress.com is about my poetry, short stories, my David Bowie project and courses in creative writing Kekke Koekjes (http://www.koekjeskopen@wordpress.com) is about my cookies made of fruits, nuts and oats- refined sugarfree and dairy free, vegan. Check how to order. http://www.wenswoord.wordpress is about my services concerning text correction and editing and guiding students during their thesis. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Stories en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s