Zwart-wit (ultrakort verhaal)

Een e-mail van een deelnemer van mijn workshops over zijn ervaringen. Ik schreef een antwoord terug met mijn ervaringen. Ook wat me zoal bezig hield: werk/ oriëntatie, klussen en een relatie. Dat mijn relatie heel leuk en geweldig is, maar ik me-time nodig heb, en dat ik dat ook krijg, we dat allebei nodig hebben. Voor ik het wist schreef ik dat hij van Hodgkin herstellende is, maar dat we sinds kort weten dat het terug is. Er was onverwacht iets gevonden op een scan en we gaan nu de mallemolen weer in. Hij. Maar ik ook. Ik twijfelde even en drukte vervolgens op ‘Send’. En toen liet ik een traan, omdat het opeens zwart op wit stond.
———————————————————–

Ik zie mezelf naast hem in het ziekenhuis. Het eerste onderzoek was misgegaan, er waren te weinig cellen/ weefsel afgenomen. Nu gaan ze met grover geschut een biopt doen. Een soort nietapparaat met staaf wordt bij het sleutelbeen ingebracht en schiet dan op een kliertje en trekt daar een reepje weefsel weg. Vooraf is er een oppervlakkige verdoving.
Op schermen is het allemaal te volgen. De arts in opleiding zoekt en speurt met een echo-stick met gel en kijkt voortdurend op het scherm en naar de foto’s van de scan. Het lijkt een eeuwigheid te duren. Op het scherm is een zwart-wit maanlandschap te zien waar af en toe golvende uitstulpsels te zien zijn, als voelsprieten met kopjes, dat zijn dus klieren. Science fiction. Ik vraag me af of de juiste kliertjes zijn gevonden.  Hij knijpt in mijn hand. Pijn. Het apparaat schiet, er volgt een harde klik en wederom het knijpen in mijn hand. Er ligt bloed op het papier in de stoel, een plas. Het bloeden stopt, er komt een pleister op. Hij weert zich kranig en komt langzaam- even is hij duizelig- overeind. De plek rondom het sleutelbeen wordt zichtbaar beurs.

 

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in liefde, Stories en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Zwart-wit (ultrakort verhaal)

 1. Nick zegt:

  Heftig. Heen en weer geslingerd, onzekerheid…
  Wens jullie het allerbeste hierbij.

 2. EmJeVe zegt:

  Lees het nu pas, dat is zeer intensief, Wendy! Sterkte voor jullie allebei.

 3. Maya zegt:

  Veel Goed voor jullie samen gewenst🙏🏼En dat er weer hoop is op betere tijden❣️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s