Verduurzamen (kort verhaal)

Een blik in de koelkast zei genoeg: ze zou de chaos eens opruimen en niet naar de supermarkt gaan totdat de voorraad zo goed als op was.
Na anderhalve dag waren de verse groentes op, de kaas en het restje vlees na 2 dagen.
‘Geen probleem, constateerde ze: ik ben ‘flexitarisch’ genoeg.’ Heel flexibel en, zoals een flexitariër betaamt, toverde ze op dag 3 een quiche met ei, rode kool, bieten uit pot, restjes rijst en pasta als Michelin-sterrengoed op tafel. Een aftandse zak gedroogde bonen transformeerde in kapucijnerhoummous en het restje diepvriesbloemkool werd  puree met kappertjes en olijven over datum.

girl plafond xusenru

Foto: Xusenru

Op dag 6 lepelde ze een schaal truffelmayonaise getopt met chilisaus, honingmosterddressing, sambal en geroosterde pijnboompitten op alsof het een bak rechtsdraaiende yoghurt was en voelde ze zich opgelucht milieubewust. In de supermarkt verdwaalde ze en nam ze niet het gebruikelijke mandje maar een karretje.

 

Verduurzamen (99 woorden)

Een blik in de koelkast zei genoeg: ze zou niet naar de supermarkt gaan totdat de voorraad op was. Algauw waren de verse groentes op, na 2 dagen het vlees.
‘Geen probleem, ‘flexitarisch’ genoeg.’  Flexibel, zoals een flexitariër betaamt, toverde ze een quiche met potgroente op tafel. Gedroogde bonen transformeerden in kapucijnerhoummous en diepvriesbloemkool werd puree met olijven over datum.
Op dag 6 lepelde ze een schaal truffelmayonaise getopt met chilisaus, honingmosterddressing op als een bak rechtsdraaiende yoghurt en kreeg ze een opgelucht milieubewust gevoel. In de supermarkt verdwaalde ze en nam ze niet het gebruikelijke mandje maar een karretje.

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Stories en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s