Week van de poëzie (work in progress)

Het is de een-na-laatste dag van ‘de week van de poëzie’ 2019! Ik heb gisteren tussen de afspraken en taalles door nog gauw een bundel bij de boekhandel gekocht en kreeg daarbij gratis het bundeltje van Tom Lanoye. De bundel van Die Dichters (dichterscollectief ‘Dichters In Enschede’) kocht ik vorige week na een lunchconcert met mooie voordrachten en muziek. Ik ben dus wel even voorzien. Maar doen, een bundel kopen, het kan nog als je Lanoye er gratis bij wilt hebben! Ben je geen poëzie gewend, probeer het dan toch eens. Ik moet bekennen dat ik me veelal afzijdig heb gehouden van andermans dichtwerk, maar die tijden zijn waarschijnlijk wel voorbij. Ik ben en blijf wel kritisch, ik vind meer niet dan wel mooi. (Maar een van de geheimen van schrijven is lezen).

poezieweek 2019Delphine

Je zult maar Delphine heten. Alleen al daarom kocht ik deze bundel, ‘The best of Delphine Delcompte’. Met lovende reviews op de achterzijde van o.a. Herman Brusselmans was ik al gauw verkocht. Ik heb dus 2x Vlaanderen in huis gehaald, realiseerde ik me. Wat heb ik toch met Vlaamse schrijfsels? ‘Want dat taaltje klinkt zo zacht’? Deze poëzie leest tot nu toe niet heel zacht, maar best heel lekker.

Work in progress

Zelf werk ik ook gestaag aan mijn eigen werk en bundel. Soms schrijf ik iets vanuit mezelf, soms ontstaat er een Bowie-gedicht. Het is niet eenvoudig, maar wel leuk. En ik heb al twee kunstenaars bereid gevonden die willen meewerken aan beeldmateriaal. Daarover later meer. Tips en beeldmateriaal zijn nog altijd welkom!
Zelf wil ik David ook nog op het doek zien te krijgen, abstract intuïtief dan. Maar goed, we zullen zien hoe en of dat uitpakt. Ik heb wel mooie ideeën en ingevingen steeds.
Paul McCartney heeft een prachtig ‘abstract’ werk gemaakt, genaamd  ‘Bowie Spewing’, https://www.paulmccartney.com/arts

Een stukje van een concept gedicht (wordt nog aan geschaafd):

‘…..in het vangen van David op het doek

zoals McCartney deed in ‘Bowie Spewing’
laat ik je niet spugen
mooiste ster die je bent
eenmaal dood zal jij wel beter weten
nog altijd allesbehalve koud je vuur
dus schilder ik hemelse hartenkreten…….’

Inspired by D. Bowie, ‘The prettiest star’
© Twicedoubleyou

Tot slot, de workshop/ pilot ‘Train je schrijfspieren’ die ik vorige week gaf was een succes en wordt op 22 februari aanstaande herhaald in Deventer. Ook is er een korte cursus creatief schrijven in de maak die ik namens stichting SIVE (Enschede) ga geven. Genoeg te doen!

 

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in david bowie, poetry, Stories en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s