‘Bowie in heaven’ van Diane Boerrigter

Zó gaaf! Een van de eerste kunstwerken is klaar voor de gedichtenbundel ter ere van David Bowie. Diane Boerrigter dook er vol in en schilderde David Bowie in haar unieke stijl. Ze stond me toe er iets over te schrijven. Diane schildert voornamelijk intuïtief en laat zich leiden door haar innerlijk en diverse archetypen. Zo is zij een kenner van Carl Gustav Jung (grondlegger van de analytische psychologie) en past ze zijn kennis ook toe in haar werk als kunstenaar en als tekencoach, therapeut. Laat het nu geen toeval zijn dat Bowie zelf zich ook heeft bezig gehouden met het gedachtegoed van Jung!

BowieInHeavenapril2019 dianebBowie in heaven

‘Bowie in heaven’ is de titel van Diane’s werk. Het schilderij kent veel blauw, hemelsblauw, maar ook omdat Bowie hier de blauwe aarde aanschouwt. Hij is geschilderd als een engel, een priester misschien ook, die zijn handen gevouwen heeft. De mens op de achtergrond met een soort van leeg hoofd, een hand met hart dat uitreikt. Een gevleugeld paard, Pegasus, (Griekse mythologie) staat daar weer achter. Een eigen uitleg van Diane in mooie woorden volgt nog wanneer de bundel verschijnt.
Ik vind het zelf heel heel erg mooi geworden, het gezicht van Bowie is ook echt Bowie, al is het gedaan in Diane’s eigen typerende stijl.

Bowiedetailportret2 diane

Bowie in ‘Bowie in heaven’, Diane Boerrigter

 

Bowiedetaillinks dianeb

Detail ‘Bowie in heaven’, Diane Boerrigter

Deelnemende kunstenaars

Inmiddels hebben elf kunstenaars toegezegd om een bijdrage te leveren aan mijn gedichtenbundel.
Ik vind dit alleen al geweldig. Met plezier, passie zijn zij bezig om iets te creëren met dit thema, om straks vereeuwigd te zijn in een bundel. Zij mogen hun werk ook promoten door middel van een stuk tekst dat wordt opgenomen in de bijlage.
Het werk dat gemaakt wordt blijft eigendom van de kunstenaars. Ik vraag alleen om een afbeelding in hoge resolutie.

De kunstenaars die meedoen:
René Guillot (www.reneguillot.nl)
Arjan van Gent (www.arjanvangent.nl)
Sonna Krom (www.sonna.nl)
Wendy Olthof (www.wendyolthof.nl)
Robbert Mak (FB)
Annette Meijer (FB, England, UK)
Juliette Pestel (www.juliettepestel.com)
Wouter Maes/ ‘Eichnon’ (België)
Melisie Art Hengelo (FB)
Mischa Veldhuis (www.mischaveldhuis.nl)
en dus Diane Boerrigter (www.dianeboerrigter.nl)

Meedoen
Wil jij ook bijdragen? Zie je het zitten om met jouw werk in een gedichtenbundel uit te komen die gelezen wordt door Bowiefans, kunstliefhebbers en poëzielezers? Een gave kans als je het mij vraagt…
Er is nog plek. Bericht mij en ik vertel je meer. Of lees op mijn blog enkele voorproefjes van mijn conceptgedichten, zoals KleurverblindGeheimen  Drijfzand of Bepakt en Bezakt  of over hoe het project begon

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. On http://www.verzetjezinnen.wordpress.com you will find all about my inspiring writing cards (a set of 44 cards you can order) and info about my courses in creative writing. http://Twicedoubleyou.wordpress.com is about my poetry, short stories, my David Bowie project. Kekke Koekjes (http://www.koekjeskopen@wordpress.com) is about my cookies made of fruits, nuts and oats- refined sugarfree and dairy free, vegan. Check how to order. http://www.wenswoord.wordpress is about my services concerning text correction and editing and coaching students during their thesis. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Art, david bowie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op ‘Bowie in heaven’ van Diane Boerrigter

  1. Anouk Voorhuis bracht dit artikel onder mijn aandacht aangezien ik Bowie liefhebber ben. Graag ben ik onderdeel van dit project.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s