Stekels (prozagedicht)

Voor kunst is vuur nodig. ‘Je leest teveel’, zegt een stem. ‘Houd het bij jezelf’. En: ‘Denk maar niet dat je iets bent.’ (waar). Fuck de rem. Het ritme, de sonnet.
‘Er zijn geen regels in de poëzie, maar om erbij te horen zijn die er wel’, zegt een ander in mij fervent. Ongeschreven, bezongen, in geflierefluit misschien? Kom op, red de pret. Fuck de rem. Het genre, het stijlelement.

Voor liefde is een vonk nodig. Mijn vuur is nog net gloeiend; kleine vonkjes met veel as erop en eromheen. Nog even…
Er zijn inspiratiebronnen. Als ik daaraan denk word ik slecht, slechter dan ik al was
terwijl ze me ooit droegen naar woorden en gevoelens zonder regels. Ze zijn eigenlijk als egels, en met de stekels opgezet doen zij altijd pijn. Laten die vinnige pinnen nu altijd onverwacht komen. Fuck de rem. Venijn, egels, ik rijm wanneer ik dat wens.

Ik heb het idee dat mijn liefde vooral boos is. Dagen aaneengeschreven pogingen blijken vooral iets weg te hebben van laptopterrorisme, een geschop onder de tafel tegen media en onze hedendaagse wereldvisie, de vier poten van eenzaamheid (onwaar), egels en trauma, frustratie. Vonken laaien en waaien, branden stekels af tot aan hoofdhuid, luizen inclusief.

Fuck de rem. Het epigram, het lofdicht, het meesterschap. Het enige dat ik ooit echt wilde was het goed te doen, voor alles, ieder, beter dan dat en dan nog beter. Daarmee iets zinnigs te bereiken of het loze te ontwijken.
Zet een stap. Geen revisie, maar wel die traan en dan amputatie. Goed doen, het naar perfectie die niet bestaat uitreiken. Strek je rug, zet een stap. En dan nog een, want er is geen weg terug. Gebruik die stem, fuck de rem.

23-4-2019

Inspired by D. Bowie, Right (1975)

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in david bowie, poetry en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s