Wordfeud (een bundeltje letters)

Ik ben geen gamer, heb er de ballen verstand van en houd dat graag zo. Maar soms speel ik het spelletje Wordfeud. Leuk, een beetje scrabbelen op de telefoon: goed voor de hersenpan en je woordenschat. En soms nodig ik willekeurige mensen uit, oftewel het systeem doet dat voor mij, hoe aardig is dat? Maar de laatste tijd haken mensen af, zomaar halverwege of om de gekste redenen. Het spel is een kwestie van geluk (met shit-letters kan je soms maar weinig, dus verliezen kan ik ook), creativiteit en een beetje gezond verstand. Laatst was er een vrouw die me tijdens het spel een bericht stuurde omdat zij een woord dat ik had gelegd niet kende. Ik schreef: ja, maar het was wel goedgekeurd. Door wie? vroeg ze nog. Ik schreef terug: ‘het systeem/ Wordfeud’ (duuuh) en stuurde haar ook nog een link uit een online encyclopedie waaruit bleek dat mijn woord nog zo gek niet was. Toen haakte ze alsnog af. Wat kinderachtig. En wat zijn ze flauw, mensen die niet tegen hun verlies kunnen.

Gisteren deed ik nog maar eens een poging om iemand te verleiden mee te doen. Ik werd door het systeem voorgesteld aan ene meneer (dat neem ik dan voor het gemak maar even aan) ’21cmpik’. Dit bezorgde me al de lachstuipen: dit kon toch niet waar zijn? Maar goed, ik liet me niet kennen (het is per slot van rekening slechts een bundeltje letters met wat cijfers en we leven in een vrij land) en ik kon het eerste woord leggen. Ik puzzelde wat en kon NOTEN leggen. Dit deed mij al opnieuw in lachen uitbarsten. Toen ik nog eens keek zag ik meteen dat ik alle letters in een keer kon leggen, dat was me nog niet eerder overkomen, althans, niet in de eerste zet. Ik legde GENOTEN. Tsjakka, 60 punten en een lachsalvo van vijf minuten rijker. En sindsdien is het bij die 21 cm stil. Ik hoop dan ook dat ie spontaan gekrompen is.

Heeft iemand zin om een keertje Wordfeud te spelen? Ik ben er te vinden onder Twicedoubleyou:-)

21 (99 woorden verhaal)

Onlangs deed ik nog eens een poging om iemand te verleiden mee te doen met het spelletje Wordfeud. Ik werd door het systeem voorgesteld aan ene meneer (mag ik aannemen) ’21cmpik’. Dit kon toch niet waar zijn? Maar goed, ik liet me niet kennen (het is per slot van rekening slechts een bundeltje letters met wat cijfers en we leven in een vrij land). Ik was als eerste aan de beurt, puzzelde wat en kon alle letters in een keer kwijt met GENOTEN. Sindsdien is het bij die 21 cm stil. Ik hoop dan ook dat ie spontaan gekrompen is.

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Stories en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s