Workshops/ Cursus

Verzet je zinnen logo
Voor uitgebreide info en de recente agenda verwijs ik je graag naar www.verzetjezinnen.wordpress.com

Train je Schrijfspieren
Wie schrijft, die blijft…
In de workshop ‘Train je schrijfspieren’ leer je creatief schrijven, ga je uit je hoofd, klim je in je pen en bereik je hoogstwaarschijnlijk je hart.
Schrijf je al maar loop je vast in het schrijven? Lukt het maar niet om ‘buiten de gebaande paden’ te schrijven? Of wil je jezelf (beter) leren kennen, vanuit je eigen ‘stem’ schrijven? Oefening baart kunst! In een veilige setting ga je vooral aan de slag: je gaat schrijven, delen en leren.

Schrijf je levensverhaal/ Start met je levensverhaal
Loop je al tijden rond met het idee om je eigen verhaal op te schrijven, maar kom je er niet aan toe of lukt het gewoon niet? In deze workshop of cursus krijg je inspiratie om te gaan schrijven, word je creatief, gaan we je herinneringen aanspreken en gaan we concreet aan de slag met jouw unieke verhaal. Ook reik ik middelen aan hoe je dit aanpakt en welke mogelijkheden er zijn. Niet van a-z opschrijven of opsommen, maar door in- en uit te zoomen en creatief en gevarieerd te schrijven. Zo houd je er plezier in en de lezer ook.

Laat je levensverhaal nakijken
Iedereen die schrijft, kent blinde vlekken. Dat is niets geks of om je voor te schamen. Topauteurs laten allemaal een redactieslag doen voordat ze publiceren. Wil je jouw verhaal goed, leuk, leesbaar op papier? Ga je het laten drukken of uitgeven? Dan is het raadzaam om een redacteur in de arm te nemen. Iemand die de puntjes op de i zet, kijkt naar de leesbaarheid, spelling, opbouw etc.
Of wil je dat iemand met je meekijkt en je begeleidt, wens je een stok achter de deur? Ook dat is mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. 

Laat je verhaal schrijven
Geef je je verhaal liever uit handen? Ik kan ook voor jou je levensverhaal schrijven. Ik neem alle zorg uit handen en in samenspraak gaan we aan de slag. Dit is een intensief proces, waarna er een echt en mooi boek(je) in je handen ligt, om altijd te kunnen herlezen en door te geven. Ik kan tevens in zaken als opmaak en drukwerk adviseren. Neem contact op om de mogelijkheden van dit maatwerk te bespreken. Ik heb een voorbeeld van een kort levensverhaal beschikbaar die ik je kan laten lezen.

Praktisch
Bij alle workshops of cursussen gaan we heel praktisch aan de slag en je krijgt veel tips en tools. Het gaat je veel opleveren, zowel persoonlijk als in je schrijfsels (solliciteren, brieven, e-mails, verhalen, gedichten, je levensverhaal).
Schrijfervaring is niet nodig, wel voldoende kennis van het Nederlands.

De workshops en cursussen worden in een reeks of eenmalig gegeven.
Wil je meeschrijven of vanuit jouw organisatie mij inhuren? Heb je vragen?
Meld je dan via twicedoubleyou@hotmail.com of 06-43733530.

Bekijk de agenda om te weten wanneer en waar je kunt starten.

Over Twicedoubleyou

Wendy heeft liefde voor taal en schrijven en heeft sinds haar prille jeugd dagboeken vol gepend en gedichtjes geschreven. Tegenwoordig schrijft ze korte verhalen en gedichten op haar blog ‘Twicedoubleyou’. Ze is in het verleden projectleider geweest (zowel managen als opstarten & afronden) en heeft in de communicatiewereld gewerkt bij een lokale overheid.  Ook heeft ze als Eventmanager bij de landelijke stichting De Broekriem (nu: Job On) workshops georganiseerd en gegeven voor werkzoekenden, waaronder ‘Train je Schrijfspieren’. Vervolgens heeft zij de cursus ‘Train je Schrijfspieren’ namens stichting SIVE en Volksuniversiteit Enschede gegeven. Ze gaf Nederlandse les aan nieuwkomers en expatvrouwen en is gastredacteur voor het online platform ‘Inde Buurt’. Ook helpt zij studenten met hun scriptie en redigeert ze diverse verslagen en teksten en begeleid ze mensen die levensverhalen schrijven vanuit WensWoord. Daarnaast werkt zij aan een eerste gedichtenbundel, geïnspireerd op het werk van David Bowie, die in 2020 zal verschijnen. Oh ja, ze studeert momenteel online: HBO Didactiek.

Met een master in Taal- en Cultuurstudies, een training voor schrijfcoaches, trainingen zoals: ‘creatief en effectief schrijven voor communicatieprofessionals’, enkele (schrijf)retraites en reis- en levenservaring op zak, deelt ze graag haar passie, kennis en creativiteit met jou.
Wendy Wessels

Meer info:
www.linkedin.com/wendywessels
(zie ook aanbevelingen)

FB: Verzetjezinnen
Gezonde koekjes (zonder geraffineerde suiker): Kekke Koekjes