Komkommertijd?

Sja. Wat gebeurt er toch veel… En ook weer niet. Het werk, boring, ik tel af tot 2 weken rust. Rust? Nou ja, vrijheid is een beter woord. Ik voel me gevangen in mijn werk en die spiegel wordt met de dag groter. Want wat een gelul om niets. Komkommertijd. Het zijn steeds dezelfde types die maar lullen en nietsdoen. Ik had zelf nog wel een en ander op stapel, maar de concentratie was lastig te behouden en het zuurstofgebrek in de kantoortuin brak me op. Tel daarbij op het handje snoep en brood en ik ben gaar. Vermoeiend. Tot zover het klagenuurtje.

Ik heb een sollicitatie de deur uit gedaan in de hoop en wens op een meer inspirerende omgeving: het Rijksmuseum. Twenthe welteverstaan, laten we wel reeël blijven… Wat er hieruit ook maar mag ontstaan, het versturen was een ware drempel en meteen een zeker besluit. Tijd voor mijn plan, wat nieuws.

Speaking of de komkommer: heerlijk fris, vol water en naar men zegt goede stofjes. Sommigen betichten hem ook van gebakken lucht (oftewel alleen maar water). Ik eet zelf bijna nooit komkommer; het boert me op.  Zal wel niet voor niets zijn 🙂 Heb veel meer met de familie ervan: pompoenen enzo. Heerlijk en daarvan weet ik zeker dat er veel voedingswaarde in zit; ze voelen nogal zwaar op de maag, maar ze zijn licht verteerbaar en multifunctioneel.

Terug naar de komkommer. Komkommertijd, dat geldt ook voor mijn leven en vriendschappen. Minder contact en afstand nemen. Ruimte scheppen voor nieuwe dingen en oude energie of energie die (nu) niet dient, laten gaan.  Lastig? Ja, maar het gaat ook zoals het gaat. Het voelt nu eenmaal zo. Komkommertijd, ook wat betreft avontuur en reizen. Ik heb geen concrete plannen, en dat is vrij nieuw.  Ga ik normaliter wel naar het buitenland voor een wandeltocht of dingen bezoeken, een retraite doen of heb ik plannen voor vrijwilligerswerk, nu was er geen impuls, kon ik niets vinden waar ik warm van werd.

Maar een echte komkommertijd ga ik niet tegemoet. Ik heb straks wat activiteiten de eerste dagen, een feestje, een wandeling, een bezoek van vrienden. En dan mogelijk een paar dagen weg, België? Steden en misschien bij een vriendin op bezoek. Dan nog een week om thuis te ordenen, nodig moet ik storten en dumpen. Niet mijn sterkste kant. Een nieuwe bank, een nieuw bed, een toiletverbouwing, mijn huis een metamorfose? Ook is kiezen niet mijn sterkste kant. Dus ook dat laat ik komen zoals het komt. Ik zal beginnen en zien hoe het huis erbij staat straks. Vrijheid! Ademruimte, buitenlucht!
En dan in het najaar nog maar wat zonnestralen opvangen in Jerusalem ofzo. Staat al lang op mijn lijstje… Ik moet nog een datum prikken en kijken naar mijn resterende verlof.

Over vervolgopleidingen- ik mag er graag wat bij doen ter ontwikkeling van mezelf- ben ik ook nog niet uit. Dacht aan een kookopleiding, maar dat is wel intensief en duur (reizen naar Haarlem om de week en dan wat?) Of een andere cursus, yoga/ dans? Even geen idee. Laat maar zijn, zegt een stem, neem maar een pauze en richt je op 1 pijl en dat is eigenlijk toch wel een andere baan of een duidelijke richting. En ik kan thuis ook eerst een kookclubje oprichten of eetgroepje formeren om mijn ei kwijt te kunnen, of vrijwilligerswerk doen in een veganproject/ restaurant?
Genoeg komkommergeneuzel. Ik ga bietensalade maken en mijmer nog wat verder. Die salade is zonder komkommer overigens… Maar met oa. tijm uit eigen tuin (je eigen ruimte innemen), salie, (goed voor de luchtwegen) en basilicum (voor de ontspanning) en ander lekkers. There you go!

Het recept voor bietensalade lees je trouwens op gezondetenenzo, mijn andere blog!

Over Twicedoubleyou

Hello! My name is Wendy. I write on various sites and blogs. Feel free to join, follow me or respond. Or mail: twicedoubleyou@gmail.com. Thank you for your digital visit!
Dit bericht werd geplaatst in Adventures, Spirituality, Work en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s